Društvo multiple skleroze i Udruga osoba sa invaliditetom donirali Općoj bolnici Virovitica tri električna bolnička kreveta

Događaji   |   08.06.2016.
Društvo multiple skleroze i Udruga osoba sa invaliditetom donirali Općoj bolnici Virovitica tri električna bolnička kreveta

Društvo multiple skleroze Virovitičko podravske županije i Udruga osoba sa invaliditetom Virovitice donirali su intenzivnom odjelu Opće bolnice Virovitica preostala tri električna bolnička kreveta koje su dobili u donaciji obitelji Kralj i Njemačko-hrvatske zajednice iz Karlsruhea u prosincu prošle godine. Ostale potrepštine koje su bile u donaciji poput električnih bolničkih kreveta, madraca, različita invalidska kolica, hodalice, štake i razna druga pomagala dobile su potrebite osobe u županiji.

Kako se Njemačko-hrvatska Zajednica Karlsruhe iskazala u pomaganju i opremanju pojedinih hrvatskih bolnica, rođena je ideja da se na sličan način ponudi pomoć i Općoj bolnici Virovitica. Na sastanku su se tim povodom početkom siječnja 2016. u Općoj bolnici Virovitica našli Antun i Ljiljana Kralj ispred Njemačko-hrvatske Zajednica Karlsruhe i sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica, dr. Marijana Živko, glavna sestra bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Marija Felendeš te sestra Marija Šimunko s kirurškog odjela kako bi napravili popis bolničkog inventara koji je bolnici prijeko potreban poput električnih kreveta.

Suradnja je nastavljena i nakon promjene u upravljanju bolnicom i ovih dana iz Njemačko-hrvatske Zajednice Karlsruhe dolaze informacije da se stotinu električnih kreveta sprema za transport.

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.